Workshop Blanche Tas - met Katrienette

Beschikbaarheid: Op voorraad (6)

Workshop BLANCHE door Katrienette

BLANCHE | Zaterdag 19 okt. '19 | 9.00u tot 18.00u | prijs: 75€

 

De elegante Blanche Barrel Bag is een klassieker onder de taspatronen. Dit patroon van Swoon is supertof door: het mooie model, dat ze sluit met een praktische rits, de leuke paspel en zakjes opzij, en het handige ritszakje binnenin. Deze tas met hengsels is voorzien om te dragen in de hand of aan de arm, met optionele schouderriem.  Je hebt een kleine en een grote versie.  Aan jou de keuze welk formaat je maakt.

De afgewerkte tassen hebben de volgende afmetingen:

Large: 22 cm hoog, 33 cm breed, 16,5 cm diep / Small: 18 cm hoog, 28 cm breed, 14 cm diep

 

Technieken:

- werken met verschillende verstevigingen

- werken met paspel

- werken met kunstleer/kurkleer

- plaatsen van mooie connectoren om de hengsels aan te bevestigen

- plaatsen van een accentpaneel

- plaatsen van taspootjes

- binnenzakje met zichtbare rits maken

- inzetten van rits onder een naad

- werken met naai-tape en wonderclips

- plaatsen van rivetten

Ook voor deze workshop werk ik volgens de "Katrienette-methode". Na inschrijving krijg je een infobrochure die extra uitleg verschaft over o.a. de benodigdheden en patroondelen omgerekend naar Europese maten en materialen. Deelneemsters wordt gevraagd om vooraf thuis voorbereiding te doen (knippen, verstevigen en wat naaiwerk dat uitgelegd wordt met een stap-per-stap fotohandleiding – voorzie ca. 1 dag).  Zodat we ons tijdens de workshopdag kunnen concentreren op het rustig naaien van de tas zelf, en je het meeste kan leren!  Ik begeleid je door de hele werkbeschrijving met vele praktische tips en trucjes. 's Avonds ga je met jouw afgewerkte Blanche naar huis, en ook voldoende ervaring om nog andere tassen te naaien.

Moeilijkheidsgraad: *** Gevorderde. 

Bij deelname wordt verwacht dat de nodige voorbereidingen getroffen zijn.

Je brengt je eigen naaimachine mee naar de workshop, of gebruikt een leen-machine van de winkel.

Inbegrepen: persoonlijke begeleiding, een uitgebreide infobrochure, Nederlandstalige notities bij de werkbeschrijving en een verstevigingsgids boordevol informatie.

Drankjes en een lichte lunch is voorzien.

Niet inbegrepen: De prijs is exclusief het patroon, deze dien je zelf aan te kopen via SWOON.   Materialen (stoffen, versteviging en fournituren) dienen vooraf bij Studio Olive aangeschaft te worden.

Inschrijven kan via de webshop, mail of in de winkel. 

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Opgelet: Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald bij afwezigheid.  Kan je er echt niet bij zijn? Verwittig ons, we zullen proberen iemand anders blij te maken met jouw plaats.  Lukt dit, dan wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen